МАРТИН 9ЏЕМС Квадрафлекс Ракав, Термопластична Гума, Инч, 6 ОД, 3 Должина

МАРТИН 9ЏЕМС Квадрафлекс Ракав, Термопластична Гума, Инч, 6 ОД, 3 Должина

DEN 2.00

Новак

Достапно за нарачка

За употреба со специфични типови на прирабници Мартин (прирабници од Типот Ј во случај на ракави од ТИПОТ ЏЕМ и ЏЕМС и сите типови прирабници во случај на ракави од ТИПОТ ЕМ) Во квадра-флекс серијата флексибилни склопови за спојување (се продаваат одделно). Термопластична гума за отпорност на масло и повисоки температури. Три вида : едноделен цврст (ТИП ЏЕМ), едноделен сплит (ТИП ЏЕМ) и дводелен сплит со метален прстен за задржување (Тип ЕМ) за апликации каде што споените шахти тешко се одвојуваат. Работните температури се движат од -50 до 275 Степени Ф (-46 до 135 Степени Ц). За употреба со специфични типови на прирабници Мартин (прирабници од Типот Ј во случај на ракави од ТИПОТ ЏЕМ и ЏЕМС и сите типови прирабници во случај на ракави од ТИПОТ ЕМ) Во квадра-флекс серијата флексибилни склопови за спојување (се продаваат одделно). Термопластична гума за отпорност на масло и повисоки температури. Три вида : едноделен цврст (ТИП ЏЕМ), едноделен сплит (ТИП ЏЕМ) и дводелен сплит со метален прстен за задржување (Тип ЕМ) за апликации каде што споените шахти тешко се одвојуваат. Работните температури се движат од -50 до 275 Степени Ф (-46 до 135 Степени Ц). Овој Ракав За спојување На Мартин Квадра-Флекс е за употреба на специфични типови прирабници На мартин (прирабници од Типот Ј во случај на ракави од ТИПОТ ЏЕМ и ЏЕМ, и сите типови прирабници во случај на ракави од ТИПОТ ЕМ) Во квадра-флекс серијата флексибилни склопови за спојување. Изработена е од термопластична гума за отпорност на масло и работен температурен опсег Од -50 до 275 Степени Ф (-46 до 135 степени Ц). Овој ракав за спојување Со Квадра-Флекс доаѓа во три вида : едноделен цврст (ТИП ЏЕМ), едноделен сплит (ТИП ЏЕМ) и дводелен сплит со метален прстен за задржување (Тип ЕМ) за апликации каде што се одвојуваат споените шахти. Мартин Квадра - флексните спојки се погодни за апликации кои бараат торзиона флексибилност и капацитет да издржат ударни оптоварувања и вибрации, вклучувајќи вентилатори, компресори, транспортери, багери, колибри, генератори, мелници и преси, меѓу другите. Флексибилните спојки се користат за поврзување на две ротирачки вратила кои не се порамнети со цел да се пренесе ротационата моќност, позната како вртежен момент, од едно вратило до друго. Повеќето флексибилни спојки се состојат од два центри и среден склоп; секој центар се прицврстува на вратило додека средниот склоп се витка помеѓу центрите за да се приспособат на неусогласеноста на двете вратила. Неусогласеноста на вратилото е генерално паралелна или аголна и предизвикува компликации при пренесување на ротационата моќ од едно вратило на друго во форма на напрегања, оптоварувања, вибрации и други сили, кои варираат од еден тип на неусогласеност на друг. Флексибилните спојки се користат во широк спектар на апликации, како што се моторни возила, транспортери, ескалатори, земјоделска, шумарска и рударска опрема, аеронаутика, роботика и истражување на вселената, меѓу другите. Мартин Запчаник И Опрема произведува пренос на енергија и пренесување производи. Мартин обезбедува алатки кои ги исполнуваат стандардите на Американскиот Национален Институт За Стандарди (АНСИ), Националниот Воздушен Стандард (НАС) и дојчевиот Институт Фур Нормунг (ДИН). Компанијата, основана во 1951 година, е со седиште Во Арлингтон, ТЕКСАС.